Hər gün zənginizi  
gözləyirik 
9:00 - 19:00
Hər gün zənginizi gözləyirik
Müqayisә
Müqayisә etmәk üçün mәhsul yoxdur

Müqayisә üçün mәhsul әlavə edin,
vә Sizә lazim olan mәhsulu seçin

0
Sәbәtim

Keyfiyyətli quraşdırılan sobanı necə seçmək olar?

Keyfiyyətli quraşdırılan sobanı necə seçmək olar?

Keyfiyyətli quraşdırılan sobanı necə seçmək olar?


Yaxşı təchiz olunmuş müasir mətbəxi keyfiyyətli sobasız təsəvvür etmək çətindir. Mebelin içərisinə quraşdırılmış, istənilən otaq dizaynına uyğunlaşacaq və əvəzolunmaz köməkçiyə çevriləcəkdir. Dadlı tortlar, dadlı ət və sağlam tərəvəzlər masanızda tez-tez qonaq olacaqdır. Yalnız düzgün seçim etmək vacibdir. Tövsiyələrimiz alış-veriş barədə qərar verməyə kömək edəcəkdir.


Asılı və müstəqil idarəetmə paneli


Screenshot_1.jpg

Müasir istehsalçılar asılı və müstəqil idarəetmə panelləri olan qaz və elektrik sobaları istehsal edirlər. Asılılar bişirmə paneli ilə dəst gedirlər və çox vaxt bütöv korpusa malik olurlar. Müstəqil panellər isə ayrıca yerləşərək, mətbəxin istənilən yerinə yerləşdirilə bilər.


Əgər sizin üçün soba daha vacibdirsə, müstəqil texnikanı almaq daha yaxşıdır. Bunun bir neçə səbəbi var:

  • istifadəsi ən uyğun olan yerə, məsələn, gözlərinizin səviyyəsində yerləşdirə biləcəksiniz;
  • funksiya və imkanlar dəsti konkret olaraq quraşdırılan soba üçün seçilir, tam dəst üçün deyil;
  • müstəqil sobaların saxlanılması tam sobalardan daha asan və ucuzdur, bu da qəza halında büdcənizə qənaət etməyiniz deməkdir.


Bundan əlavə, texnikaya uyğun quraşdırılma üçün korpus mebelinin modulyar elementini seçmək çətin olmayacaq və mətbəxin dizaynı zərər çəkməyəcək.


Sobanın ölçüləri və quraşdırılma qaydası

Как правильно установить духовой шкаф


Bişirmə panelləri ölçü baxımından aşağıdakı növlərə bölünürlər:


  • standart — 59,5×59,5×56 sm;
  • enli – 89x48x85 sm;
  • dar – 45x59.6x53.5 sm;
  • yığcam – 59.5x36x64 sm.


Bu və ya digər ölçünü seçmək arzu və mətbəxin imkanlarından irəli gəlir.


Sobanı quraşdırdıqda bir sıra mühüm qaydalara riayət etmək lazımdır:


  • İşlək üçbucağı nəzərə alın- bu məcburi olmasa da, arzu olunan şərtdir.Mahiyyət bundan ibarətdir ki, pilətə(quraşdırılan soba), yuyucu və soyuducu üçbucağın başında yerləşdirilir, tərəflərdən hər birinin uzunluğu 6 m-dən artıq olmamalıdır.
  • Digər məişət texnikası ilə 10-15 sm məsafə saxlayın - soyuducunun yerləşməsinə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Temperatur fərqi və struktur xüsusiyyətləri səbəbindən yaxın yerləşdirmə qaçılmaz olaraq hər iki məişət texnikasının sıradan çıxmasına səbəb olacaqdır
  • Düzgün hündürlüyü seçin - hazırlıq dərəcəsini görmək, qapını açmaq və hazır yeməkləri çıxarmaq sizin üçün rahat olmalıdır. Optimal hündürlük yerdən 46-82 sm sayılır.
  • Qaz borusuna qoşulma keyfiyyətini izləyin (qaz variantını istifadə edirsinizsə) - minimal qaz sızması belə, həm sizin, həm də qonşularınız üçün çox təhlükəlidir. Buna görə, seçim qaz üçündürsə, quraşdırma üçün sertifikatlı mütəxəssislərlə müraciət etməniz məsləhətdir.
  • Qaz borusunu örtməyin - hər zaman sərbəst şəkildə olmalıdır. Bu, elektrik sobaları da daxil olmaqla hər hansı məişət texnikasına aiddir.
  • Elektrik mənbəyini unutmayın – onu sobanın yaxınlığında yerləşdirmək lazımdır. Eyni zamanda, əgər təcili söndürmək lazım gəlsə, elektrik mənbəyi əl çatan olmalıdır.


Quraşdırma üçün yalnız yüksək temperaturlara davam gətirə biləcək xüsusi materiallarla işlənmiş mebel taxçalarından istifadə edin. Elektrik sobanın qoşulması üçün istifadə edilən elektrik dövrəli mənbəyi döşəmədən 10 sm az olayan məsafədə quraşdırmaq lazımdır.


Qaz və ya elektrika: hansı sobanı seçməli?


Screenshot_2.jpg

Bu gün əldə etmək istədiyiniz nəticədən asılı olaraq qaz və ya elektrik sobası seçə bilərsiniz. İstilik enerjisi mənbəyindən başqa, onların əsas fərqi nədir? Əsas həlledici amilləri nəzərdən keçirək:


  • Qiymət - qaz sobalarının qiyməti ucuz komponentlərə görə yetəri qədər aşağı olur. Lakin, əgər xidmətin dəyəri və gündəlik xərclər haqda danışsaq, elektrika daha sərfəli olur. Enerji səmərəliliyi sinfi A + və daha az olan bir çox model mövcuddur. İçlərindəki elektrik istehlakı minimaldır, bu da büdcəyə yaxşı qənaət etməyə zəmanət verir.
  • Təhlükəsizlik - burada elektrik və qaz modelləri təxminən eynidir. Məsələ qoşulma keyfiyyətindədir. Qaz borusu düzgün bir şəkildə qoşulubsa və bütün elektrik yuvalar uyğun elektrik dövriyyəsi səviyyəsinə malikdirsə, təhlükəsizlik barədə narahat olmaya bilərsiniz. Üstəlik, müasir modellərdə təsadüfi sızıntıları istisna edən qaz nəzarət funksiyası va.
  • Funksionallıq - funksiyaları baxımından elektrik sobaları qaz analoqlarından üstündür.  Əgər qazda işləyən modellər yalnız üst qrilin köməyi ilə bişirirsə və avtomatik təmizləmə sisteminə malikdirsə, elektrik odellərinin istifadəsi ikanları genişləndirir.


Elektrik modellərinin əsas üstünlüyü yuxarı, aşağı və arxa divarda yerləşən üç istilik elementidir. Düzgün quraşdırıla yaxşı nəticələr əldə etməyə imkan verir. Əlavə olaraq, elektrikli sobalarda ən dəqiq bişirmə temperaturunu təyin edə və eyni dərəcədə istiləşməni təmin edə bilərsiniz.


Yalnız funksiyalardan deyil, estetikadan da danışırıqsa, elektrik sobalarının burada da rəqibləri yoxdur. Maraqlı dizaynlar, qeyri-standart ölçülər və əlavə xüsusiyyətlər onları mətbəxdə favorit hala gətirir.


Sobaların təmizlənmə metodu


Духовка

Quraşdırılan soba yetəri qədər tez kirlənir. Təmizlənməsi üçün aşağıdakı metodlar təmin edilə bilər:


  • ənənəvi;
  • katalitik;
  • pirolitik;
  • gidrolitik.


Ənənəvi ən sadə, lakin, az effektivdir. Bundan əlavə, heç kimə xoş görünməyəcək qədər kirli və ağır bir işdir.


Katalitik təmizlənməsi içərisi seryum oksid, manqan və ya mis qarışığı olan xüsusi bir materialla örtülmüş sobalarda mümkündür. Təmizləmə prosesinin başlaması üçün yarım saat ərzində 140-200 dərəcə istilik saxlamaq lazımdır.


Bu temperatur təsiri ilə katalizator hissəcikləri sərbəst buraxılır. Sonradan panellərin səthi yalnız yumşaq parça ilə silinir. Rejim xüsusi bir düymədən istifadə edərək aktivləşdirilir və elektrik sobaları, həm də bəzi qaz modellərində mövcuddur.


Pirolitik təmizlənmə yalnız elektrik sobalarında istifadə olunur. İşə salmaq üçün sobanı 500 dərəcə Selsidə istiləşdirməlisiniz. Bu qədər güclü istiləşmə ilə yanmış qidanın bütün hissəcikləri yanır. Sobanın qapısı prosedur zamanı kilidlənir, belə ki yanma riski minimuma endirilir.


Hidrolitik təmizlənmə ən sadə üsullardan biridir. Çörək qabına su və təmizləyici vasitə tökün və aşağı temperaturda uzun müddət qızdırın. Təmizləyici maddənin buxarları sobanın səthini təmizləyəcək və təmizlənmə prosesini çox asanlaşdıracaqdır. Bütün soba modellərində mümkündür.


İdarəetə sisteminin seçimi


Quraşdırılışq sobaların idarə edilməsi:


  • mexaniki açar;
  • sensor düyələr vasitəsilə həyata keçirilir.


Mexanik nəzarətin həyata keçirilməsi çox asandır. Buna görə bu növdə istifadə edilən modellər çox ucuzdur. Bu cür idarəetmənin öhdəsindən gəlmək asandır, lakin yüksək dəqiqlik gözləmək lazım deyil. Lakin, əgər siz büdcə modeli seçirsinizsə, bu variant tam yarayacaq.


Sensor panelləri - ən son texnologiyadır. İndi kifayət qədər yüksək etibarlılığa malikdirlər və gərginliyin artıb-azalmasına davamlıdırlar. Bundan əlavə, istifadə etmək çox rahatdır. Barmaqlarınızla yalnız bir neçə toxunuş istədiyiniz proqramı, temperaturu seçməyə imkan verir və lazım olduqda taymeri təyin edir. Əlavə bonus - bu cür panellər çox gözəl görünür.


Funksional və sobaların rejiləri


Bu gün ev sobaları peşəkar avadanlıqdan geri qalmır. Onların köməyi ilə asanlıqla restoran ləzzətlərini hazırlaya, ət bişirə və dadlı şirniyyatlarla eksperiment apara bilərsiniz.


Standart təyinatdan başqa, onlar növbəti imkanlarla təchiz edilmişdir: 


  • Konveksiya - dolab daxilində təbii istilik ötürülməsidir. Lakin müasir modellər quraşdırılış ventilyator və əlavə istilik elementləri sayəsində isti havanın dövranını yaxşılaşdırır. Bundan əlavə, bir çox sobada bəzi xəmir növləri ilə işləmək üçün əvəzolunmaz olan yaş konveksiya rejimi var.
  • Taymer - əsas funksiyası istifadəçiyə bişirmə vaxtının bitməsi barədə məlumat verməkdir.Son zamanlar, taymer təkmilləşir, məsələn, təxirə salınmış startla bişirməni yenidən bərpa etməyi və ya bir siqnaldan sonra cihazı özünüz söndürməyinizi təmin edir.
  • Uşaqlardan müdafiə (kilidlənmə rejimi ilə) - bu funksiya qoşulduqda, panel tam olaraq kilidlənir, cihazın qulpunu sevirmək və kameranı açmaq mümkün olmur. Beləliklə, hətta qoşulu soba olarkən, uşaq mətbəxdə təhlükəsiz oynaya bilər.
  • Mikrodalğalı funksiya - yeməyi qızdırmaq üçün sobanı mikrodalğalı rejimdə istifadə etməyə imkan verir.


Elektrikli sobaların bir çox müasir modeli avtomatik bişirmə proqramını seçmək imkanı ilə təchiz edilmişdir. Bu, sevdiyiniz yeməklərin hazırlanması prosesini xeyli asanlaşdırır.


Qapının açıla sistemi


Müasir sobaların qapıları müxtəlif qaydada açıla bilər. Klassik qatlanan dizaynın yeganə seçim olduğu günlər çoxdan keçib. Bu gün ənənəvi açılış metoduna əlavə olaraq çəkilən və asma mexanizmlər geniş yayılmışdır.


Asmada sobanın qapısı soyuducuda olduğu kimi, soldan sağa və ya sağdan sola açılır. Bu, göz səviyyəsində yerləşdirilmiş kiçik, quraşdırılmış modellərdə çox rahatdır.Belə bir sobadan isti yeməyi çıxarmaq asan olacaq, qapının şüşə səthinə toxunaraq yanma riski isə minimuma enəcək.


Daha bir innovasiya mexanizmi - çəkilən qapıdır. Bu cür soba modelləri bir qayda olaraq, teleskopik təlimatlarla təchiz edilir. İstifadəçi qapını açarkən, qapı ilə birgə sobada olan qab və rəflər irəli çəkilir.


Beləliklə, yaxşı soba seçərkən aşağıdakı parametrləri nəzərdən keçirməlisiniz:


  • idarəetmə panelinin növü;
  • istilik enerjisinin alınma mənbəyi (qaz və ya elektrik);
  • funksionallıq;
  • qapıların açılma növü;
  • sobanın ölçüləri.


Texniki xüsusiyyətləri, xüsusilə güc və enerji istehlak sinifini unutma. Sonuncu latın əlifbasının hərfləri ilə təyin olunur: A, B, C, D, E, F, G.


Maxi.az onlayn mağazasının kataloqunda A sinifini və ya daha aşağı sinif sobaları seçin və elektrik enerjisinə qənaət edin. Malları yalnız sertifikatlı satıcılardan alın və quraşdırılmanın bütün qaydalarına riayət edin. Bu zaman soba hər gün dadlı yeəklərlə sizi sevindirəcək və uzun illər xidət edəcək.

Yuxarı