Yaxşı təchiz olunmuş müasir mətbəxi keyfiyyətli sobasız təsəvvür etmək çətindir. Mebelin içərisinə quraşdırılmış, istənilən otaq dizaynına uyğunlaşacaq və əvəzolunmaz köməkçiyə çevriləcəkdir. Dadlı tortlar, dadlı ət və sağlam tərəvəzlər masanızda tez-tez qonaq olacaqdır. Yalnız düzgün seçim etmək vacibdir. Tövsiyələrimiz alış-veriş barədə qərar verməyə kömək edəcəkdir.
Asılı və müstəqil idarəetmə paneli
Müasir istehsalçılar asılı və müstəqil idarəetmə panelləri olan qaz və elektrik sobaları istehsal edirlər. Asılılar bişirmə paneli ilə dəst gedirlər və çox vaxt bütöv korpusa malik olurlar. Müstəqil panellər isə ayrıca yerləşərək, mətbəxin istənilən yerinə yerləşdirilə bilər.
Əgər sizin üçün soba daha vacibdirsə, müstəqil texnikanı almaq daha yaxşıdır. Bunun bir neçə səbəbi var:
Bundan əlavə, texnikaya uyğun quraşdırılma üçün korpus mebelinin modulyar elementini seçmək çətin olmayacaq və mətbəxin dizaynı zərər çəkməyəcək.
Bişirmə panelləri ölçü baxımından aşağıdakı növlərə bölünürlər:
Bu və ya digər ölçünü seçmək arzu və mətbəxin imkanlarından irəli gəlir.
Sobanı quraşdırdıqda bir sıra mühüm qaydalara riayət etmək lazımdır:
Quraşdırma üçün yalnız yüksək temperaturlara davam gətirə biləcək xüsusi materiallarla işlənmiş mebel taxçalarından istifadə edin. Elektrik sobanın qoşulması üçün istifadə edilən elektrik dövrəli mənbəyi döşəmədən 10 sm az olayan məsafədə quraşdırmaq lazımdır.
Bu gün əldə etmək istədiyiniz nəticədən asılı olaraq qaz və ya elektrik sobası seçə bilərsiniz. İstilik enerjisi mənbəyindən başqa, onların əsas fərqi nədir? Əsas həlledici amilləri nəzərdən keçirək:
Elektrik modellərinin əsas üstünlüyü yuxarı, aşağı və arxa divarda yerləşən üç istilik elementidir. Düzgün quraşdırıla yaxşı nəticələr əldə etməyə imkan verir. Əlavə olaraq, elektrikli sobalarda ən dəqiq bişirmə temperaturunu təyin edə və eyni dərəcədə istiləşməni təmin edə bilərsiniz.
Yalnız funksiyalardan deyil, estetikadan da danışırıqsa, elektrik sobalarının burada da rəqibləri yoxdur. Maraqlı dizaynlar, qeyri-standart ölçülər və əlavə xüsusiyyətlər onları mətbəxdə favorit hala gətirir.
Quraşdırılan soba yetəri qədər tez kirlənir. Təmizlənməsi üçün aşağıdakı metodlar təmin edilə bilər:
Ənənəvi ən sadə, lakin, az effektivdir. Bundan əlavə, heç kimə xoş görünməyəcək qədər kirli və ağır bir işdir.
Katalitik təmizlənməsi içərisi seryum oksid, manqan və ya mis qarışığı olan xüsusi bir materialla örtülmüş sobalarda mümkündür. Təmizləmə prosesinin başlaması üçün yarım saat ərzində 140-200 dərəcə istilik saxlamaq lazımdır.
Bu temperatur təsiri ilə katalizator hissəcikləri sərbəst buraxılır. Sonradan panellərin səthi yalnız yumşaq parça ilə silinir. Rejim xüsusi bir düymədən istifadə edərək aktivləşdirilir və elektrik sobaları, həm də bəzi qaz modellərində mövcuddur.
Pirolitik təmizlənmə yalnız elektrik sobalarında istifadə olunur. İşə salmaq üçün sobanı 500 dərəcə Selsidə istiləşdirməlisiniz. Bu qədər güclü istiləşmə ilə yanmış qidanın bütün hissəcikləri yanır. Sobanın qapısı prosedur zamanı kilidlənir, belə ki yanma riski minimuma endirilir.
Hidrolitik təmizlənmə ən sadə üsullardan biridir. Çörək qabına su və təmizləyici vasitə tökün və aşağı temperaturda uzun müddət qızdırın. Təmizləyici maddənin buxarları sobanın səthini təmizləyəcək və təmizlənmə prosesini çox asanlaşdıracaqdır. Bütün soba modellərində mümkündür.
Quraşdırılışq sobaların idarə edilməsi:
Mexanik nəzarətin həyata keçirilməsi çox asandır. Buna görə bu növdə istifadə edilən modellər çox ucuzdur. Bu cür idarəetmənin öhdəsindən gəlmək asandır, lakin yüksək dəqiqlik gözləmək lazım deyil. Lakin, əgər siz büdcə modeli seçirsinizsə, bu variant tam yarayacaq.
Sensor panelləri - ən son texnologiyadır. İndi kifayət qədər yüksək etibarlılığa malikdirlər və gərginliyin artıb-azalmasına davamlıdırlar. Bundan əlavə, istifadə etmək çox rahatdır. Barmaqlarınızla yalnız bir neçə toxunuş istədiyiniz proqramı, temperaturu seçməyə imkan verir və lazım olduqda taymeri təyin edir. Əlavə bonus - bu cür panellər çox gözəl görünür.
Bu gün ev sobaları peşəkar avadanlıqdan geri qalmır. Onların köməyi ilə asanlıqla restoran ləzzətlərini hazırlaya, ət bişirə və dadlı şirniyyatlarla eksperiment apara bilərsiniz.
Standart təyinatdan başqa, onlar növbəti imkanlarla təchiz edilmişdir:
Elektrikli sobaların bir çox müasir modeli avtomatik bişirmə proqramını seçmək imkanı ilə təchiz edilmişdir. Bu, sevdiyiniz yeməklərin hazırlanması prosesini xeyli asanlaşdırır.
Müasir sobaların qapıları müxtəlif qaydada açıla bilər. Klassik qatlanan dizaynın yeganə seçim olduğu günlər çoxdan keçib. Bu gün ənənəvi açılış metoduna əlavə olaraq çəkilən və asma mexanizmlər geniş yayılmışdır.
Asmada sobanın qapısı soyuducuda olduğu kimi, soldan sağa və ya sağdan sola açılır. Bu, göz səviyyəsində yerləşdirilmiş kiçik, quraşdırılmış modellərdə çox rahatdır.Belə bir sobadan isti yeməyi çıxarmaq asan olacaq, qapının şüşə səthinə toxunaraq yanma riski isə minimuma enəcək.
Daha bir innovasiya mexanizmi - çəkilən qapıdır. Bu cür soba modelləri bir qayda olaraq, teleskopik təlimatlarla təchiz edilir. İstifadəçi qapını açarkən, qapı ilə birgə sobada olan qab və rəflər irəli çəkilir.
Beləliklə, yaxşı soba seçərkən aşağıdakı parametrləri nəzərdən keçirməlisiniz:
Texniki xüsusiyyətləri, xüsusilə güc və enerji istehlak sinifini unutma. Sonuncu latın əlifbasının hərfləri ilə təyin olunur: A, B, C, D, E, F, G.
Maxi.az onlayn mağazasının kataloqunda A sinifini və ya daha aşağı sinif sobaları seçin və elektrik enerjisinə qənaət edin. Malları yalnız sertifikatlı satıcılardan alın və quraşdırılmanın bütün qaydalarına riayət edin. Bu zaman soba hər gün dadlı yeəklərlə sizi sevindirəcək və uzun illər xidət edəcək.